ΣΤ΄τάξη  –   “‘Επιχείρηση καθαριότητας παραλίας” 

Στα πλαίσια της μετάβασης των μαθητών της ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας στο Γυμνάσιο, πραγματοποιήθηκε μία ακόμη κοινή δράση των μαθητών μας με μαθητές της Α΄τάξης του 2ου Γυμνασίου Ν.Μουδανιών. Οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης και οι δάσκαλοί τους, Πυροβολισιάνος Αρθούρος και Θεμιστοκλέους Ολυμπία καθώς και μαθητές της Α΄τάξης του 2ου Γυμνασίου Ν.Μουδανιών με την υπεύθυνη καθηγήτριά τους  κ.Βαρβάρη Αννούλα μετέβησαν στην κοντινή παραλία της πόλης μαςκαι οργάνωσαν επιχείρηση καθαριότητας σε ένα μέρος αυτής.

  Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης ήταν να γνωριστούν καλύτερα οι μαθητές των δύο βαθμίδων και μέσα από την κοινή τους προσπάθεια να γίνει ευαισθητοποίηση των μαθητών του Γυμνασίου ως προς τους νεοεισερχόμενους σ΄αυτό μαθητές και να μηδενιστούν τα φαινόμενα της ενδοσχολικής βίας κατά τη μετάβασή τους στο νέο περιβάλλον την επόμενη σχολική χρονιά.

  Επίσης με την κοινή αυτή προσπάθεια των μαθητών, επιχειρήθηκε να δοθεί το μήνυμα της προστασίας του παράκτιου περιβάλλοντος της πόλης μας και να ευαισθητοποιηθούν μαθητές, γονείς και κάτοικοι της περιοχής σε παρόμοιες δράσεις και πρωτοβουλίες. 

  Η επιχείρηση καθαριότητας ήταν απόλυτα επιτυχής και συγκεντρώθηκαν αρκετά σκουπίδια και απορρίμματα από την ακτή! Τα παιδιά χάρηκαν την επικοινωνία που είχαν και πέρασαν πολύ όμορφες στιγμές όλοι μαζί!